Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 Neste


Retur til Island
Søndag formiddag var det tid for å sette kursen mot Island igjen. Den snille besetningen på basen kjørte oss og bagasjen over til Hvalrossbukta, der vi skulle gå ombord i Aurora igjen. Bølgene var ganske små, og alt lå til rette for en grei ombordstigning via den lille Zodiacen. Islendingene hadde ikke lært noe siden sist, så den lille båten ble akkurat like overlesset nå som da vi gikk i land... Vi tok farvel med Godø & co på stranden, og takket for gjestfriheten. Så lå noen dager på det åpne havet foran oss igjen. Jeg holdt sengen mye av tiden, og har ikke helt oversikt over hva de andre gjorde. Morten oppdaget en ny type fugl på turen; brunfugl... Vi fikk ganske god vind bakfra den første natta, og gikk fort og greit uten motor. Senere ble motoren startet opp igjen, og da vi nærmet oss Island ble havet nesten helt flatt. Det var mye hval i området, og vi så noen voldsomme ”blåster” som antas å komme fra blåhval. I tillegg en mengde mindre hval og noen delfiner. Vi passerte Grimsey, en nesten flat øy ute i havet nord for Island. Derfra siktet vi oss inn på Dalvik, som ligger mye lenger øst enn Isafjordur. Aurora skulle hente neste gruppe til Jan Mayen på dette stedet. God vind, kombinert med kortere strekning, gjorde at returen bare tok 2 døgn, og alle var glade da vi endelig kunne sette bena på fast underlag på kaia i Dalvik. Innseglingen var fin, med både delfiner, fugler og flott landskap, men de fleste bare ventet på å komme i land.


Retur over havet mellom Jan Mayen og Island. Klikk på kart for større utgave. Kart med ukjent opprinnelse.

Avslutning
Runar ordnet busstransport til oss fra Dalvik til Akureyri, og etter å ha takket Sigurdur og Runar for en minnerik tur dro vi innover. Siden båtturen gikk så raskt fikk vi nå en dag ekstra på Island, og vi samlet oss til en bedre middag i Akureyri på kvelden. Der traff vi også neste gruppe til Jan Mayen, de skulle dra nordøstover med Aurora neste dag.

Morten og Pål bestemte seg for å leie bil og kjøre til Reykjavik, og dro av gårde senere på kvelden. Vi andre overnattet på et enkelt hotell i Akureyri. Neste dag leide vi to biler og var turister på Nord-Island, der blant annet Krafla og Myvatn ble besøkt. Flyet til Reykjavik gikk ikke før om kvelden, og vi skulle på to ulike fly. Vi tok avskjed i Akureyri, og fløy tilbake til Reykjavik. De fleste satset på en natt på Keflavik og et tidlig fly tilbake til Norge dagen etter, mens Knut og jeg tok noen dager ekstra i Reykjavik for å se litt mer av landet.

Takker for en turen, alle sammen! Minner for livet... :)


Tips: Aurora skal trolig til Jan Mayen også sommeren 2009. Er du interessert i en tur dit bør du ta kontakt med Sigurdur hos Borea Adventures (sigurdur(at)boreaadventures.com).


Linker:
www.jan-mayen.no
- Basens egen hjemmeside.

wikipedia.org/wiki/Jan_Mayen
- Diverse informasjon om Jan Mayen i Wikipedia.

www.boreaadventures.com
- Båtselskapets hjemmeside, inkl. film fra turen.

www.ecoexpeditions.com
- Turoperatørens hjemmeside, inkl. en del info fra begge gruppenes turer.

www.pbase.com/eaaseth/beerenberg
- Eriks fotoalbum fra turen... Nyt dem! :)

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 Neste


Se bildeserie... (22)
Disse sidene er skrevet av:
Torgeir Næss Eraker